Bij de naam A’dam zullen we niet lang stilstaan

Het aankomende dance en horeca-gebeuren in de Shelltoren gaat dus A’dam heten. Waarom niet? Een nieuwe naam is altijd wennen, voor je het weet denk je er niet eens meer over na.

Het eerste gevoel dat ik bij het zien van babykaartjes van jaren terug had, kan ik ook niet meer oproepen. Tegenwoordig zie ik peuters en kleuters met toevallig een bepaalde naam. Die paar letters zijn een echt mensje geworden. ‘Wat een stomme naam’, ‘dat past toch niet bij de ouders?’, of ‘die naam is overduidelijk door haar gekozen, daar had hij niets over te zeggen’, komt dan al jaren niet meer bij me op.

Eye
Ook buurman Eye is inmiddels volwaardige uitgaansspot waar ik enkele steengoeie films heb gezien. Dat ik even aan die naam moest wennen, is naar de achtergrond verdreven. Dat ik het na een tijdje zelfs een ijzersterk vondst vond – IJ gecombineerd met internationale allure en ook nog het belangrijkste orgaan om film te ervaren -, zelfs dat doet er niet meer toe.

Nu is er rond dat gebouw dichter bij de pont dus nog niet veel meer dan vier letters en een leesteken. A’dam, met het wat lauwe excuus van Amsterdam Dance and Music. Maar het is nu natuurlijk vooral nog de – geschreven – troetelnaam van onze stad. Toe maar. Gewaagd. Dance daar maar eens tegenop.

Ach, nog even en niemand die er nog zo bij stilstaat. Zelfs dat velen het nog Shelltoren zullen blijven noemen, doet daar niets aan af.

Lees ook:Regen zit festivals in en rond Amsterdam niet teveel in de weg
Lees ook:Amsterdam Dance Event het Cannes van de dance noemen, is beledigend
Lees ook:Amsterdam Dance Event groot succes
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 42
Lees ook:Bruggen zonder namen maakt Amsterdam wel zo gezellig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>