Bijlmer verder opgefreakt

Het pimpen van de Bijlmer wordt weer een stapje verder genomen. Eerst de ArenA Boulevard, toen de verbouwing van het station (dat nu nog lekt als een rieten mandje, maar er vast mooi uit gaat zien) en sinds een aantal weken stoppen de intercity’s richting Limburg er plotseling. De nieuwe move: het grootste woningbouwproject binnen een bestaande wijk in Nederland.


En dat worden geen flats, maar laagbouw bedoelt voor de verkoop. Natuurlijk zit er een heel plan achter, het vernieuwingsplan, dat in totaal moet zorgen voor 4500 nieuwe koophuisjes. Overigens kunnen dat er minder worden, dat ligt eraan of het stadsdeel veel of weinig laagbouw wil. En als je dacht dat wonen in de Bijlmer goedkoop is, daar komt verandering in, want de huisjes kosten tussen de twee en de 1,6 ton.

Of de koopwoningen aan de straatstenen kwijt te raken zijn, is onzeker. De Bijlmer heeft nog steeds imagoproblemen (vandaar het gefreak), terwijl andere moeilijkere wijken zoals Osdorp langzaam maar zeker in reputatie stijgen. Kraken dan maar?

Lees ook:Niet werken maar wonen
Lees ook:Vandalisme chipkaartapparatuur kost GVB 2,5 ton
Lees ook:BMX-epidemie Bijlmer eist eerste slachtoffer
Lees ook:Confronterende nieuwe tramhokjes
Lees ook:Ajax is bezig negatief record te breken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bijlmer verder opgefreakt

  1. marcel

    Toen ik 6 jaar geleden in osdorp ging wonen verklaarde mensen me ook voor gek. Nu 6 jaar later moet iedereen toegeven dat het hier prima vertoeven is. Lang leve de stadsvernieuwing!!!! Ik hoop dat mensen over 6 jaar ook zo over de bijlmer praten

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Over het algemeen denk ik dat niet alles 100% veilig is. Wat mij betreft houd de Bijlmer dat ,,imagoprobleem”. Want op de dag vandaag worden er door mijn ogen nog steeds meer geweldpleging en misdaad ondernomen dan in andere buurten of plaatsen. Alleen jammer voor de mensen die wél carriére willen maken, óók lijden onder de slechte naam van de Bijlmer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>