Centraal zakt weg

Het Centraal Station is verzakt dankzij de bouw van de Noord/Zuidlijn. Drie centimeter om precies te zijn. Maar dat is allemaal niet zo’n probleem, schijnt. Als ik kiespijn heb en ik ben niet verzekerd, zou ik dat ook zeggen.
Het station staat scheef. De rechtertoren is twee, de linker drie centimeter gezakt. Maar het station zal niet instorten, aldus de gemeente. Ook hebben de sporen er geen last van omdat die op een ander fundament staan dan dat, dat gezakt is.

En: er zal waarschijnlijk geen verdere verzakking plaatsvinden, dus kan iedereen gewoon doorbouwen. Mooi zo, want het duurt al eeuwig en nog een eeuwigheid. Dus ze mogen wel een beetje gaan opschieten.

Kan iemand zich trouwens nog herinneren dat de centrale hal in het station net één of twee jaar helemaal was gerestaureerd voordat ze er begonnen met de bouw van de lijn en het geheel afdekten? Lekkere planning weer…

Lees ook:Denken aan het Centraal Station tijdens het opruimen
Lees ook:Gezakt maar toch studeren
Lees ook:Aqualiner start veerdienst Amsterdam-Lelystad
Lees ook:Uitzichtbederver Schreierstoren viert 123ste verjaardag
Lees ook:Eigenlijk kun je niets anders dan medelijden hebben met FC Barcelona

1 Reacties // Reageer

One thought on “Centraal zakt weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>