Meer postzegelparkjes in de stad

Een miljoen euro belastinggeld moet ieder stadsdeel reserveren voor een nieuw plan van de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling (ARS). Het gaat om vier ‘postzegelparkjes’ die de komende 2,5 jaar moeten worden aangelegd in ieder stadsdeel. Wel moeten ze bij de ARS nog leren rekenen, want in het plan hebben ze het over 50 parkjes in totaal. Maar volgens ons is 4 x 15 stadsdelen is toch echt 60.
Zo’n postzegelparkje kan van alles zijn. Een fonteintje en wat bankjes, een paar speeltoestellen of een klein parkje. Met een postzegel heeft het verder weinig te maken.

Er zijn al 300 van dat soort plekken in Amsterdam, maar dat is blijkbaar nog niet genoeg. In 2001 probeerde de ARS stadsdelen al te stimuleren om meer postzegelparkjes aan te leggen, maar daar kwam weinig van terecht. Dit nieuwe postzegelplan is dus een poging om de prijzige parkjes weer in de aandacht te pushen.

Lees ook:Minister wijst 5 probleem wijken aan in Amsterdam
Lees ook:Tarieven stadsdelen voor service verschillen veel
Lees ook:Laat nu heel Amsterdam maar plastic afval scheiden
Lees ook:Niet helemaal vrije vrijmarkt in Amsterdam
Lees ook:Bruggebouw A10 West gekraakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>