Wibra-sprookjesland aan de Linnaeusstraat

Ooit las ik over een onderzoek bij kleine kinderen. Er was een groep die over een paar maanden met school zou beginnen en een groep die al een paar maanden school had gehad. Ze kregen allemaal een tekening van een paperclip te zien. De vraag was wat je daar allemaal mee kon doen.

De kinderen zonder onderwijs kwamen met tientallen antwoorden. Je kon met die vorm een achtbaan maken, taarten bakken, noem maar op.

De kinderen met wat schoolervaring kwamen met hooguit zes oplossingen. Zij zagen een paperclip en die kon je in je haar doen of je kon er papiertjes mee bij elkaar houden. Kortom: ze hadden al behoorlijk wat afgeleerd op school. Ze waren niet meer zo creatief.

Zo lopen wij dus dagelijks door het leven. Volkomen geïndoctrineerd. Gister werd ik gelukkig een paar seconden bevrijd. Ik liep langs de Wibra waar ik zo vaak langskom, maar zag opeens dat het helemaal geen Wibra was. Het is al die tijd ook een fantastisch sprookjesgebouw.

Lees ook:Amsterdamse zomer loopt langzaam leeg
Lees ook:Forse straf Ajax-hooligans voor bestormden ADO-honk
Lees ook:Amsterdam stopt subsidie islamitische school
Lees ook:Rellen in de Indische Buurt
Lees ook:Vondelparkdode was populaire drinksdesigner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>