Geen duiven meer op de Dam

Het is moeilijk voor te stellen, maar de Amsterdamse duif sterft uit. Over tien jaar zijn ze net zo zeldzaam als de mus nu is. Waar is Amsterdam zonder haar haat/liefde verhouding met onze kamikazevliegers? Wie moet er nog de restjes patat van de straat opeten als onze vliegende ratten het niet meer doen? Wat blijft er van de Dam over zonder duifjes?


De duif schijnt het moeilijk te hebben. Ze hebben steeds minder plekken om te broeden omdat die bij renovaties van huizen verdwijnen. Doordat ze overlast veroorzaken, worden ze door de gemeente gevangen en vergast of onvruchtbaar gemaakt. En er komen steeds meer roofvogels in de buurt van Amsterdam wonen die wel houden van duivenfilet.

Hoe zal Amsterdam er uitzien zonder grijze fladderaars. Eindelijk eens normaal over de Dam fietsen, of wordt het tijd voor een actie: Redt de Amsterdamse patatkip ?

Lees ook:Politie heeft serieverkrachter Z-O in beeld
Lees ook:Vakantie, dus IJtunnel overdag dicht en geen metro’s
Lees ook:Veel meer buitenlandse toeristen dan bij een ‘normale’ Koninginnedag
Lees ook:Club Panama is failliet
Lees ook:Ajax kijken wordt steeds obscuurder

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geen duiven meer op de Dam

 1. Viktor

  De duiven sterven uit. Volgens mij vinden dat maar weinig mensen echt heel vervelend.

    /   Reply  / 
 2. carloes

  Goed voor die rotbeesten. Ratten met vleugels, bah.

    /   Reply  / 
 3. Jan

  Zelf hoor ik liever ´n duif dan de eindeloze stroom auto´s helaas hebben laatst genoemden toch echt de overhand, waar danook in dit land. Het verbaast mij dat mensen niet beseffen dat zij in een week meer schijten (excusez le mot) dan ´n duif in z´n hele leven. Het verbaast mij nog veel meer dat mensen niet in staat zijn de schoonheid van ´n dier te zien. ´n Duif bijvoorbeeld is niet vuil van zichzelf, hij wordt vuil door de stad. Het dier genaamd mens heeft ´n heel dik bord voor het kopje. Maar waar geen plaats meer is voor ´n duif kan men beter alle hoop laten varen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>