Doe niet zo suf Ajax

Frank de Boer heeft toegegeven dat het gelijkspel tegen NEC een mentaal foutje was, lees ik bij Ajax Life. Als PSV de dag ervoor dus had gewonnen, in plaats van gelijkgespeeld, dan had Ajax dat ook gedaan.

Ik vermoedde al zoiets, om het van de coach te horen maakt het echter nog ongeloofwaardiger. Alsof hij zegt dat hij met Mens erger je niet even ongeconcentreerd was en daardoor zijn laatste pionnetje niet binnen kreeg.

Suf.

Met deze mentaliteit had Federer nog nooit wat gewonnen. “O, 40-40, ik zou nu goed moeten serveren, maar straks win ik de game nog. Laat maar.”

Zo zit ík misschien in elkaar. Ik heb nog nooit een tie-break gewonnen. Zeggen dat ik niet van spelletjes hou, omdat ik bij voorbaat al niet wil verliezen, past ook helemaal in mijn mentale straatje. Ik ben echter geen topsporter. Daarvan verwacht je deze suffigheid niet.

Het lijkt me sterk dat er een sport is waar je met mijn mentaliteit erg ver komt, ongeacht je aanleg. Door Frank krijg ik een vermoeden dat onze volksport misschien een uitzondering is. Dat puntverlies bij voetbal beïnvloed kan worden door de stand op de ranglijst.

Suf suf suf.

Ik stel voor dat Ajax hard aan deze kneuzigheid gaat werken. Ga bordspelletjes spelen, ga wat potjes pingpongen. Weet ik veel.

Nog beter, ga snookeren, poolen of darten. Kroegsporten waarbij er talloze momenten zijn die opperste concentratie vragen, waar je continu moet pieken onder druk. Waar dat min of meer de hele sport is. Focussen.

“Oeps, toch jammer dat die mooie vrouw langsliep, anders had ik zeker in de triple twintig gegooid.” Nee. Geen slappe excuses meer, die ken ik al veel te goed van mezelf.

Kom op Ajax! Niet zo suf.

Lees ook:Ajax – FC Groningen is gelukkig geen potje tennis
Lees ook:Ajax heeft de schaal, enkele anderen de eierdoppen
Lees ook:Ajax – Celtic, een belangrijke wedstrijd om niets
Lees ook:Mitchell Dijks maakt dit Ajax
Lees ook:Carnaval in Amsterdam is geweldig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>