Troosteloze Roda – Ajax levert wel een overwinnaar op

Verzamelaar

Op de parkeerplaats bij het uitvak stond een man met een A4’tje in een plastic hoesje. Zoals een taxichauffeur bij de Schiphol-gate, maar dan in morsige uitvoering. Hij vroeg om oude clubcards en seizoenkaarten. Gek genoeg kreeg hij er een paar. Mooi dat er supporters zijn die die dingen altijd bij zich dragen. Je zal er maar om verlegen zitten.

Voor iedereen leek de sjacheraar een korte anekdote te hebben, hij bleek dit bij alle bezoekende clubs te doen. Hij bleef maar praten. Achteraf gezien niet vreemd. Hij verzamelt natuurlijk geen dood plastic, maar verhalen.

Sneu
Toen ik hem zag, vond ik het wat sneu. Zo op een afgesloten parkeerterrein. Omringd door asfalt, beton en regen. Nu weet ik wel beter. Hij was de winnaar van de dag.

Ik had een kleine zes uur op de snelweg gezeten, om in een behoorlijk lelijk stadion naar afgrijselijk voetbal te kijken. Op het kaartje dat ik in de bus kreeg, stond dat het potje €10,50 kostte. Mijn bankrekening weet beter, daar was nog eens €20 meer van afgegaan.

De auto hadden we verplicht ergens op een parkeerplaats aan de A2 achter moeten laten. De extra kosten vanwege gebrek aan parkeerruimte en een overvloed aan ongegronde angst, daar mochten wij voor opdraaien.

Misschien had  ik die man met die grote bril en dat A4’tje, gewoon mijn huidige seizoenkaart moeten geven. Dan was ik van deze jaargang bevrijd.

Hij zou in de toekomst door zijn verzameling gaan en aan deze zondag terug kunnen denken. In een paar seconden zou hij meer lol beleven dan ik gedurende deze hele dag.

Ik heb het niet gedaan. Best sneu.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Amsterdam Oud-West kan nog wat leren van het op z’n Zwitsers afval-scheiden
Lees ook:Uitgelicht: de PC Hooftstraat
Lees ook:Wie Kenneth Vermeer bedreigt snapt niets van rivaliteit
Lees ook:Doe niet zo suf Ajax
Lees ook:Foo Figthers, Editors en Ajax rond Arenaboulevard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>