Hoezo blijven Ajax en Arena zo tegen kunstgras?

De grasmat in de Arena, het zal wel altijd een dingetje blijven. Tegen Heracles was snel duidelijk dat Ajax het in de klassieker – volgende week – voor de zoveelste keer op een spiksplinternieuw veld moet doen. Eén die wel geschikt is om op te voetballen.

Hoezo hoor je zelden iemand met een positief pleidooi voor kunstgras? Daarop spelen heeft zoveel voordelen. Het is n ieder geval goedkoper. Het is in de loop der jaren ook verbeterd, je kunt er gewoon slidings op maken. Dat het niet serieus wordt overwogen is best bizar te noemen.

Stel dat een club als Ajax, en vooral een stadion als de Arena, over zou gaan op kunstgras. Het zou de ontwikkeling ervan alleen maar ten goed komen. De voordelen van echt gras zouden vervagen.

Het maakt mij verder niet uit hoor, ik ben geen voor- en geen tegenstander. Het valt mij alleen op dat de argumenten tegen zo slap lijken. Niet meer dan op emotie gestoeld.

In een interview met Ajax Life zegt Mike van der Hoorn bijvoorbeeld:

“Of ik blij ben met kunstgras? Nee, dan liever dit. Dit is nog honderd procent beter. Ik ben honderd procent anti-kunstgras. Ze hoeven van mij ook geen kunstgrasveld in de Arena neer te leggen. Dat is wel het laatste wat ze moeten doen. Er hoort geen kunstgras in de Arena en ik denk ook niet dat dit goed is met het oog op de toekomst.”

Terwijl hij hiervoor in hetzelfde interview een helder onderbouwd betoog had over het slechte veld tegen Heracles.

Het ‘hoort niet’ en ‘met het oog op de toekomst’. Veel verder lijken anti-kunstgrasbetogen niet te gaan. Het duurt volgens mij niet lang meer voor ook topploegen overstag gaan.

Benieuwd hoe het zondag in Kerkrade tegen Roda gaat, op kunstgras. Daar wel.

Lees ook:Ajax – FC Barcelona op De Toekomst is veelbelovend
Lees ook:Ajax speelt vanavond in Bernabéu volgens eigen filosofie
Lees ook:Laat het nog lekker dinsdagavond zijn bij ADO Den Haag – Ajax
Lees ook:Tweederde bezoekers wil rookvrije horeca
Lees ook:Ajax – Volendam, een lekker potje voor het weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>