Verdomme, losse voetbalwedstrijden worden goedkoper bij Fox

SAMSUNGNergens is het makkelijker om vrienden te maken dan in een kroeg met live voetbal. Universeel geklaag op de scheids, op het vaak bedenkelijke niveau, op het onvermogen van de coach. Het schept een instant band.

Uit het niets tegen een wildvreemde over trivialiteiten doorzaniken is ineens de normaalste zaak van de wereld. Gelijkgestemden zijn tijdens een potje voetbal in de kroeg ineens alom aanwezig. Het is doorgaans wijs om na het laatste fluitsignaal direct te vertrekken, voor je het weet krijg je namelijk door met welke malloot je echt hebt zitten kijken. Maar zo lang de wedstrijd duurt zijn beste vrienden zo gemaakt.

Dankzij Fox weet ik dit beter dan ooit. Voorheen – bij Eredivisie Live – kocht ik thuis op de bank nog weleens een uit-wedstrijdje van Ajax, maar dat is al een tijdje onbetaalbaar en dus ga ik regelmatig naar een willekeurige kroeg. Een abonnement heb ik nooit gehad.

Het maakt ook helemaal niet zoveel uit waar ik rond de aftrap ben. Er is altijd wel een kroeg in de buurt met Ajax. Tenminste als ik, zoals gebruikelijk, in Amsterdam ben. Voor twee keer drie kwartier – of voor de laatste twintig minuten, waar het toch vaak op uitloopt – is het leven heerlijk eenvoudig.

Goedkoper
Nu lees ik via Ajax Life dat ook bij Fox losse potjes goedkoper worden, om met illegale streams te kunnen concurreren. Slecht nieuws vind ik. Nu is de kans dat ik uit luiigheid weer thuis ga blijven aanwezig. Als zo’n wedstrijd goedkoper is dan een cappuccino en twee biertjes dan zou ik daarnaast nog een dief van m’n eigen portemonnee zijn ook.

Gelukkig houdt mijn vriendin helemaal niet van voetbal. Haar heb ik als excuus om in de kroeg te kijken nog altijd achter de hand. Zij krijgt me vast nog van de bank.

 

Lees ook:Amsterdam wordt weer massaal vrolijk van Ajax
Lees ook:Ajax kan zondag in Groningen de 500ste uitzege behalen
Lees ook:Voetbal ruiken in De Balie bij het Total Football Festival
Lees ook:Mobiel bereik in de Arena, moeten we daar blij mee zijn?
Lees ook:Ode aan Jody Lukoki

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>