Onana per direct over van FC Barcelona naar Ajax

20141104_192101Via twitter zie ik een foto van een lachende Marc Overmars en een tevreden Andre Onana, die overkomt van de A1 (Under 19) van FC Barcelona. Per direct in plaats van pas komende zomer, zoals de bedoeling was. Een keeper.

Ik heb een zwak voor keepers. Vaak is het alsof ze een heel andere sport beoefenen dan hun teamgenoten. Omdat ze een ander tenue dragen, hun bedekte handen binnen de lijnen mogen gebruiken, achterin blijven. Omdat ze anders zijn. Allenig.

Een jongerentransfer van een keeper toont ook bij uitstek hoe moeilijk het is om met voetbal aan de top te komen. Maar een enkeling in al die jeugdopleidingen gaat de top bereiken.

Hoeveel hebben ze er voor over? Hoe goed zijn ze echt? Hoe sterk is het lichaam? Hoe sterk de geest? Krijgen ze vroeg of laat dat beetje mazzel?

In de A1 komt het allemaal dichtbij, wordt het echt serieus. Onana heb ik voor FC Barcelona een tijdje terug op De Toekomst zien keepen. Hij viel me wel op, maar ik heb uiteraard geen idee. Niemand zal dat hebben. Hij allerminst.

Wel zal hij weten dat Neuer dit jaar genomineerd was voor voetballer van het jaar – als keeper dus. Zelf wordt hij een half jaar eerder gehaald dan gepland. Hij is er nog lang niet, maar zal voldoende gebrand zijn om er helemaal voor te gaan. Oef. Ik wens hem veel geluk. Ben blij dat ik niet zijn schoenen draag. Laat staan zijn handschoenen.

 

 

Lees ook:Joe van der Sar in de voetsporen van zijn vader?
Lees ook:Mijn mond wil niet meer sluiten na Ajax – FC Barcelona
Lees ook:UvA-tentoonstelling over de geschiedenis van de anatomie
Lees ook:Het beste Kenneth Vermeer!
Lees ook:Lichamenexpositie is ‘geen freakshow’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>