Hypocriete Heineken past prima bij Champions League

20141021_220625Enjoy Responsibly

Bij Champions League-wedstrijden gebruikt Heineken tegenwoordig de eigen huisstijl om via boarding ‘enjoy responsibly’ te zeggen. Geniet verantwoord. Meer iets voor Marqt, Tony Chocolonely of Max Havelaar lijkt me. Van zo’n beetje de grootste producent van de meest schadelijke drug op aarde is het op z’n minst wat dubieus. Een roken-is-dodelijkachtige boodschap, maar dan vrijwillig verpakt in mierzoete marketing. Duivels hypocriet.

Wel behoorlijk goed gematcht met die Champions Leaguestadions. Bernabeu, Camp Nou, Parc de Princes en Stamford Bridge worden allemaal gebrand tot een doodgeslagen format. Naast dezelfde hymne allemaal dezelfde borden, dezelfde kleuren, dezelfde eenheidsworst. Spanning, magie en verrassingen zijn gereduceerd tot een voorspelbare marketingstrategie. Enjoy responsibly.

Het kan zijn dat ik wat verzuurd ben omdat mijn favorieten al jaren kansloos zijn. Ajax leek gister bij vlagen beter, ze speelden ook goed, maar waren natuurlijk uit tegen PSG weer vanaf de eerste minuut kansloos. Dat team hoeft echt niet goed te zijn om van de Amsterdammers te winnen. Een bevlieging van Zlatan en twee verdedigingsfoutjes zijn genoeg. Kapitaal tegen jeugdopleiding.

Bank
Clubs als Ajax zijn opvulling voor de poulefase. De kwartfinales zijn in augustus natuurlijk al lang bekend.
FC Barcelona koopt Suarez zoals Real Madrid Bale koopt. Niet omdat ze nodig zijn, voor een ander team zouden ze een veel waardevollere aanvulling zijn. Nee, ze zijn een verzekering, voor het geval dat. Ook handig dat ze nu niet bij een concurrent spelen. Wereldspelers op de bank, enjoy responsibly.

Die hele Champions League is eigenlijk niet veel interessanter dan Grand Slam tennistoernooien. De eerste vier geplaatste spelers halen de halve finales. Je kan net zo goed pas dan gaan kijken. Voor een leuk toernooi met verrassingen kun je tegenwoordig misschien beter een treetje lager ambiëren.

Door die zielloze Champions League wordt zelfs dat gedrocht van een Europa League nog bekoorlijk. Wat zeg ik nu? Misschien toch wat minder gaan drinken. Enjoy responsibly.

Lees ook:Amsterdam wil Champions League finale 2011
Lees ook:Ajax mag vanavond eindelijk gewoon doen waar het goed in is: gelijkspelen
Lees ook:Europa Leaguefinale 2013 in de Arena
Lees ook:Jupiler League is prima voor Jong Ajax, maar Ajax is doodsteek voor Jupiler league
Lees ook:Dat toernooi dat op 15 mei in de Arena eindigt, is toch niks meer aan?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>