Ajax club van het jaar, echt?

20141105_204638Ajax is voor mij elk jaar de beste club van de wereld, daar heb ik geen award voor nodig. Op 16 december 1984 ging ik een keertje met mijn vader naar De Meer en BAM, de rest van mijn leven Ajaxsupporter.

Maar Ajax in 2014 nomineren voor de beste club bij de Global Soccer Awards, in Dubai nog wel, ik vind het niet kloppen. Zeker niet als ik de andere nominaties zie.

PEC
Tussen PEC Zwolle, Atletico Madrid en Southampton had ik het nog wel begrepen. Voor supporters van die clubs zijn het exceptionele tijden. Door verschillende factoren beleven zij ongekende successen in verhouding tot wat de geschiedenis ze heeft gebracht.

Ajax zou hier misschien wat buiten vallen, maar tegenwoordig met veel – al dan niet eigen – jeugd vier landstitels op rij pakken, is een behoorlijke prestatie. Zeker als je de Eredivisie verder niet volgt.

Nu staat Ajax tussen Juventus, Real Madrid, Bayern München en FC Basel. Gewoon the usual suspects, die landelijke en andere grote titels pakten. Een saaie prijs dus, die Ajax bij voorbaat niet kan winnen. Het rijtje zegt al dat het mooiste zilverwerk zal worden beloond. Real Madrid of München zullen dus gaan winnen.

Mocht mijn voorspelling niet kloppen en Ajax wint het ding toch, dan stel ik voor dat het opgedragen wordt aan Feyenoord, PSV, Vitesse en FC Twente. Want als Ajaxsupporter kan ik niet anders dan dankbaar zijn voor hun geklungel. Zonder was die vier op een rij onmogelijk geweest.

Lees ook:Ajax zoekt Chinese samenwerking
Lees ook:Ajax zevende op ranglijst van beste Europese clubs en hoofdleverancier Dream Team
Lees ook:Kort statement van een Ajaxsupporter op de dag van Ajax – Real Madrid
Lees ook:Ajax speelt vanavond in Bernabéu volgens eigen filosofie
Lees ook:Ajax kan na de 3-0 nederlaag in het Bernabéu met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>