Sigthorsson heeft de Champions Leaguefinale gewonnen

Kolbeinn Sigthorsson heeft gister dus met 3-0 van Turkije gewonnen.
Met 3-0!
Van Turkije!
Met IJsland dus. Waar zo een beetje net zoveel mensen wonen als in de stad Utrecht. Tegen Turkije dus. Waar ongeveer even veel mensen wonen als in Duitsland, als in het Verenigd Koninkrijk. En als in Nederland, België, heel Scandinavië en Tokyo bij elkaar opgeteld. Waar voetbal ook nog eens uitzonderlijk populair is.

Kolbeinn Sigthorsson scoorde de derde. Hij heeft dus met zijn land het hoogste bereikt wat er mogelijk is voor het eilandje. Vertaald naar Nederland heeft hij dus de WK-finale gewonnen. Vertaald naar Ajax heeft hij de Champions Leaguefinale gewonnen. Ik wens hem veel plezier tegen Heracles zaterdag.

Lees ook:Kan Ajax scherven rapen of vruchten plukken na IJsland – Nederland?
Lees ook:Bevolking Amsterdam groeit niet
Lees ook:Turkije wil Amsterdams asbest troep niet
Lees ook:Amsterdam Oud-West blijkt de hel
Lees ook:Ajax – Molde is als bezoekje aan de tandarts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>