Ajax kan haast beter hossen dan voetballen

Hier was het dus niet

Ajax was gister eindelijk weer eens aardig in vorm. Dat hossen en lallen, op een podium naast de Arena, dat kunnen ze goed.

Het was duidelijk dat een behoorlijke groep veel ervaring heeft opgedaan de laatste jaren. Kenneth Vermeer was zelfs dé ultieme ceremoniemeester. Jammer dat hij de microfoon zo vaak weer aan die veel minder getalenteerde Wim Bohnen moest geven.

Viktor Fischer had eindelijk ook weer een glansrol. De Ajacied met misschien wel de grootste uitstraling, kan ook zonder veel te doen de show stelen. Niet alleen op kicksen, ook op krukken heeft hij de X-factor.

Burgemeester Van der Laan zorgde weer voor het traditionele amateurtoneel. Zo’n volwassen kerel met een verkleedkistketting reduceert een kampioensfeest toch altijd een beetje tot een aflevering van Samson en Gert. Wel gezellig, net als het haast zo folkloristische gefluit.

Dat Frank de Boer ondertussen doodleuk de Frans Banninck Cocq penning kreeg – na de schaal in Amsterdam zo’n beetje de hoogst haalbare prijs – leek in deze kluchtensetting wat onder te sneeuwen. Toch zal Frank zich vandaag ongetwijfeld realiseren wat hij in een paar jaar heeft bereikt, als hij met een lichte kater het ding op het nachtkastje ziet liggen.

Hennie bedankt
Gelukkig zal Daley altijd nog de foto’s hebben. Die liep namelijk met een apparaatje op zijn buik dat alles registreerde. Ongetwijfeld staan Spijkerman en Bergkamp hier ook met de schaal op. Bohnen had namelijk een bijzonder helder moment door de twee helden niet meteen naar de achterste rij te laten ontglippen, maar gezamenlijk het publiek hun namen te laten scanderen.

Dan floept ‘Dèè-nis Bergkamp!’ vanzelfsprekend  uit tienduizenden kelen, maar mijn hoogtepunt was toch echt het minder gebruikelijke ‘Hennie Bèdankt!’. Hoewel de gezichtsuitdrukking van de oud-keeper nog altijd in de gebruikelijke versnelling stond, moet dit hem toch wat hebben gedaan.

Prachtige televisie. En veruit het beste wat ik de laatste weken van Ajax heb gezien.      

Lees ook:Van harte gefeliciteerd Hennie Spijkerman
Lees ook:Ode aan Hennie Spijkerman
Lees ook:Frank de Boer is zo lekker Frank de Boer
Lees ook:Mitchell Dijks maakt dit Ajax
Lees ook:Dennis Bergkamp als standbeeld vereeuwigd bij Arsenal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>