Mobiel bereik in de Arena, moeten we daar blij mee zijn?

Ik lees net bij AT5.nl dat er vanaf vandaag goed mobiel bereik is in de Arena. Ook als die uitverkocht is. Meteen voel ik een vlaag van teleurstelling door mijn lichaam. Kennelijk ben ik al die tijd best blij geweest met die paar uurtjes onbereikbaarheid.

In eerste instantie gaat het natuurlijk om het voetbal. Los van alle vanzelfsprekende voordelen van erbij zijn tegenover een potje op tv kijken, is het gebrek aan informatie in een stadion voor mij ook een pre. Niet helemaal weten of een overtreding/kaart/buitenspel/goal/penalty wel of niet terecht gegeven is, maakt geen bal uit. Sterker nog, er je eigen verhaal van maken geeft het juist verdieping. Als je het na de wedstrijd nog wil weten, zoek je het op. Mijn wedstrijd wordt in het stadion nooit bepaald door een moment. Iets wat al dat gelul achteraf ons wel vaak wil doen geloven.

Vrij
Los van voetbal is het ook gewoon fijn om even een moment vrij te zijn van je mobiel. Dat ding is tegenwoordig allang geen luxeartikel meer. Integendeel. Als seizoenkaarthouder wist ik gewoon altijd dat ik bij Ajax-thuis wat uurtjes verlost was. Even niet weten wat voor snedigs @pietjepuk87 te melden heeft. Even niet die geinige inval delen met een What’s App-groep. Gewoon bewust ergens zijn. Met de mensen om je heen. Géén bereik is juist een luxe.

Sentiment
Uiteraard is dit niet veel meer dan sentimenteel gezwijmel, het volgende thuispotje ben ik het mobielloos stadionleven direct vergeten en zet ik mijn eeuwige online leven ook in de Arena voort.

Helaas is die wedstrijd ook nog eens gelijk tegen PSV, een club waarbij de spitsvondigheden dezer dagen wel hele makkelijk uit de mouw te schudden zijn. Benieuwd of ik nog wel wat van de wedstrijd mee zal krijgen.   

 

Lees ook:Zal Daley Blind de vorm tegen RKC ook in Dortmund behouden?
Lees ook:Harde kern teletekstsupporter
Lees ook:Dat stadion waar Nederland tegen Roemenië speelde ken ik niet
Lees ook:Herbeleef twee Ajaxseizoenen vanaf Stoeltje 63
Lees ook:IJsselmeervogels uit, altijd lachen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>