Lex Immers versus Cristiano Ronaldo

De populariteit van onze volkssport draait meer om Lex Immers dan om Cristiano Ronaldo. De mededeling zondag op de radio dat de spits van Real Madrid drie keer heeft gescoord, komt net zo bij me binnen als de kans op buien. Het spreekt voor zich.

Dat Immers aardig speelt tegen AZ en zelfs scoort, dat is daarentegen nog eens echt nieuws. ‘Die Lex’ denk ik met een raar mengsel van gevoelens. Ik voel zelfs – heel diep – iets van lichte trots. Een van de ambassadeurs van ons sterfelijke schlemielen toont, ondanks alles, toch wat in zijn mars te hebben. Er is hoop.

Ook bij Studio Sport later op de dag komt dit gevoel weer boven. In de wedstrijdsamenvatting, maar vooral in het interview voor zo’n boodschappenbord erna. De interviewer maakt een opmerking met knipoog naar de afwezigheid van filmster Pellè. Iets van dat hij door te scoren heeft gedaan wat dat fotomodel doorgaans doet. En dan komt het: ‘al lijken jullie natuurlijk helemaal niet op elkaar’. In honderdduizenden huiskamers klinkt de echo: ‘je bent en blijft een flapdrol’.

Lex geeft geen krimp. Mediagedrild geeft hij een antwoord dat ik tijdens het kijken al vergeet. Hij heeft zich duidelijk allang verenigd met zijn held-op-sokken-rol.

Ook de volgende dag lees ik in de krant hoe geweldig Feyenoord heeft gespeeld. Je zou haast denken dat ze van een Europese grootmacht hebben gewonnen. Maar het was gewoon tegen AZ. In de eigen Kuip. Ze speelden gelijk en staan nu zesde. Ik hoop van harte dat held Immers er nog jaren blijft.    

Lees ook:Troosteloze Ajax – PEC bracht me wel terug naar Jody Lukoki
Lees ook:Scholen: treitershow Talpa ‘heilloos idee’
Lees ook:Gezien bij Filmhallen: Eddie The Eagle
Lees ook:15-jarige racistische twitterbedreiger van Ryan Babel heeft vandaag hoorzitting
Lees ook:De politie is je trouwste volger

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lex Immers versus Cristiano Ronaldo

 1. George Bruynzeels

  Iedereen weet dat Lex Immers geen Messi is. En geen Sneyder, geen Strootman, geen van Persie.
  Maar Lex Immers is een voetballer die zich altijd voor 100% inzet en daarom van grote waarde is voor Feyenoord. Natuurlijk erger ik me ook als Lex een open kans mist, maar welke speler mist er nooit? Bovendien, Lex is middenvelder, geen spits.
  Nu wordt hij zelfs beschimpt als hij met zijn kinderen in een supermarkt loopt! Schandalig!

  Lex, er zijn gelukkig nog heel veel echte Feyenoordsupporters die veel waardering hebben voor je onvoorwaardelijke inzet. Ik ben er een van en ik hoop je nog heel vaak op het veld te zien. Trek je niets aan van die hersenloze idioten die je ook privé lastig vallen.
  Ze zijn het niet waard.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>