Topmodellen

Ook Yannis Anastasiou is het niet verleerd

Gister bevond ik me opeens langs de lijn bij het jubilerende FC Abcoude tegen Lucky Ajax. Ach, er zijn vervelendere manieren om je zaterdagmiddag te besteden.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was vlak voor de invalbeurt van Glenn Helder, die nooit het eerste van Ajax haalde, maar er wel in de jeugd heeft gespeeld. Hij had zijn trainingsbroek al uit toen er twee jongetjes op hem af kwamen rennen. Voor een foto. Lichtelijk chagrijnig snauwde de oud Sparta-, Vitesse-, en Arsenalspeler iets van dat ze wel op moesten schieten, want anders zou het pas na de wedstrijd kunnen.

Maar toen een van de jochies zijn telefoon op hem richtte schoot Glenn in de automatische prodentsmile-modus, met bijpassende arm-om-de-schouder-houding. Hier stond een prof, dat was duidelijk. De telefoon werd gewisseld van jongetje en het gebeurde weer. Naast het andere gastje schoot Helder in exact dezelfde pose. Prachtig.

Lucky Ajax verloor geloof ik met 4-2, kan ook 5-2 zijn geweest. Maar die helden van weleer twee keer drie kwartier laten voetballen is natuurlijk verre van eerlijk. Respectloos haast. Laat ze twee keer vijf minuten spelen en ze rollen nog ieder team op.

Bij de andere oud-Ajacieden zag ik na het laatste fluitsignaal heel duidelijk dat ook zij in naar het vogeltje kijken niet te evenaren waren. Hierin zijn ze nog steeds de absolute top.      

Lees ook:Blind in de hoek gezet
Lees ook:Ajax kan zondag in Groningen de 500ste uitzege behalen
Lees ook:Ook laatste Roda-hooligans naar huis
Lees ook:Ajax mascotte Lucky bij verjaardagsfeestje Dutchy
Lees ook:Eyong Enoh gaat gelukkig weg, maar ik zal hem missen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>