Mitsubishi Forklift Stadion

Sinds een paar weken weet ik van het bestaan van het Mitsubishi Forklift Stadion. De thuisbasis van Almere City FC. En ik ben zowaar aan de naam gewend geraakt. Wat zeg ik? Ik vind het prachtig. Vooruit, ook belachelijk, maar daarom juist weer prachtig.

De clubnaam Almere City FC is al tamelijk briljant. Waar aan oude stadions en clubnamen in Nederland al duidelijk is te merken dat het beloofde voetballand Engeland altijd al graag gekopieerd werd, daar ging het in de details altijd wat mis. Zelden zitten supporters hier dicht op het veld en FC Groningen en FC Utrecht zouden natuurlijk juist moeten eindigen met die Engelse afkorting. Nu slaan ze voor eeuwig de plank mis. Dover VV zou toch ook niet klinken?
En probeer een Brit maar eens over die club uit Deventer te vertellen, zonder hem te laten lachen. Een Nederlandse club die Go Ahead Eagles heet, is namelijk niet minder belachelijk dan een Zweedse club die Ga Vooruit Adelaars heet. Maar met Almere City FC is dus niets mis. Helemaal goed. Een prachtige naam.

Aan het Mitsubishi Forklift Stadion heb ik wel even moeten wennen. Toen ik vernam dat Jong Ajax er mogelijk zou gaan spelen moest ik zelfs even slikken. Maar nu ik het heb kunnen laten bezinken, ben ik eruit. Er is niets mis met die naam.

Met het Mitsubishi Stadion had ik niet kunnen leven. Wat heeft een Japans automerk nou met voetballen op onze meest verse polder te maken? Niks. Een vorkheftruck misschien ook niet, maar dit is dan weer zo vergezocht dat het wel weer humor heeft.

Wat mij betreft wordt het een trend. Het nieuwe stadion van Feyenoord wordt niet het Fortis stadion, maar het Fortis brandverzekering stadion. Een merk is te abstract, we willen dat een stadion de naam draagt van een specifiek product. Van mijn part heet het nieuw te bouwen schaatsmekka in Almere het Danoontje Abrikoos stadion. Helemaal prima.
Als Jong Ajax maar gewoon lekker in Amsterdam blijft voetballen. Op De Toekomst, soms in de Arena of in het Olympisch Stadion. Want hoe leuk gekke stadionnamen ook zijn, er zijn stadsgrenzen.     

Lees ook:Jongetjes van 15 en 16 molesteren grensrechter na sc Buitenboys B3 – sc Nieuw Sloten B1
Lees ook:Ajax wil ArenA kopen
Lees ook:Dennis Bergkamp in het Olympisch stadion
Lees ook:Some Amsterdam tourist information
Lees ook:Het ‘echte’ Ajaxlogo kijkt vooral naar de toekomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>