Stoeltje 63: 32

SAMSUNGMijn wedstrijdcolumn voor Ajaxlife.nl

Stel je voor dat dit het eerste potje was van het seizoen. Behoorlijk veelbelovend dan. Het was tegen Willem II, maar toch. De enorme controle van Ajax was continu zichtbaar. De Tilburgers wilden wel, mochten in de eerste helft ook, maar kansen kregen ze niet. Ajax kon toeslaan wanneer het wilde. En in de tweede helft maakten ze het simpel af.

Het zou als eerste wedstrijd helemaal het seizoen van Babel worden. Hoewel hij lichtelijk wispelturig oogde, was die assist bij het derde doelpunt grote klasse. Hij zou bij Ajax weer de grote man kunnen worden.

Stoeltje 63 en omstrekenHet was ook duidelijk dat deze wedstrijd als begin van 2012-2013 helemaal de jaargang van Sigthórsson zou inluiden. Als een volbloed hongerige spits loerde hij op zijn kansen in het zestienmetergebied. Zijn briljante duik richting de kopbal naar die eerste goal was van echte Ajax-topscorersklasse. Maar het was dus de laatste thuiswedstrijd, tegen de nummer laatst. Echt de kampioen tegen de directe degradant.

Een kampioenswedstrijd, dus de dag van Siem de Jong zou je zeggen. Dat was het… lees verder bij Ajax life

Ik heb mijn beste columns en blogs van seizoen 2012 – 2013 gebundeld tot Stoeltje 63 en Omstreken

Lees ook:Ajax verspeelt koppositie door 0-1 verlies tegen PSV
Lees ook:Blind in de hoek gezet
Lees ook:Ajax – Celtic, een belangrijke wedstrijd om niets
Lees ook:Ajax misschien weer in Olympisch Stadion
Lees ook:Ajax in saai duel makkelijk langs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>