Ajax – Steaua maakt zich waar als prachtig affiche

Stoeltje 63: Voetbalromantiek
(mijnwedstrijdcolumn op Ajaxlife.nl)

AFC Ajax – FC Steaua Bucuresti staat er op mijn uitgevouwen toegangs-A4′tje. Een prachtig affiche. Twee giganten uit de jaren tachtig. Van toen die muur nog stond. Steaua speelde in mijn beleving altijd met elf identiek ogende mannen. Zelfde kapsel, zelfde motoriek, zelfde onverzettelijkheid. In een sfeerloos stadion waar veel militairen zaten. Waar matchfixing al een heel gebruikelijke staatsaangelegenheid was.

Dat het huidige bestuur van de Roemeense club een schimmig randje heeft, verhoogt het James Bondgehalte ook behoorlijk. Maar van het huidige team wist ik op voorhand niets. Mijn hoge verwachtingen waren puur gebaseerd op jongensboekenromantiek.

Na tien minuten zag ik echter al dat ik me niet veel zorgen hoefde te maken. Echt… lees verder op ajaxlife.nl

Lees ook:Ajax – FC Twente probeerde ik door een Utrechtse bril te zien
Lees ook:Hoogtepunt Ajax-Feyenoord vindt plaats vóór de wedstrijd
Lees ook:James Morrison in Westerpark
Lees ook:Verrassende Oeuvre Award voor Theo Janssen vanaf de tribunes bij Ajax – Vitesse
Lees ook:“AFC laat kansen liggen” tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>