Heerlijk avondje gaat komen voor Ajax, in de woonplaats van de sint

Voor iedereen met een wit-rood-wit hart is het heerlijk avondje natuurlijk vanavond al. Ajax kan in Bernabéu overwinteren in Europa. Daarvoor moet het winnen, of moet Manchester City juist niet winnen van Borussia Dortmund. Maar wat boeit het? Dit Ajax kan na zaterdag tegen PSV (3-1) al niet stuk.

Natuurlijk moet ik niet overdrijven. Zo geweldig is dit team helemaal niet. Ajax dat vierde staat en in november al is uitgeschakeld voor de Champions League. Er zijn trainers voor minder ontslagen. Maar dat is het juist. Frank de Boer en zijn spelers hebben veel krediet. Ze brengen met hun typische Ajax-filosofie zoveel hoop voor een verre toekomst, dat ze het Amsterdamse cynische zeikpubliek hebben betoverd. De grootste azijnpissers kijken nu zelfs maar met een half oog naar ranglijsten.

Dat uitgerekend jonkies Viktor Fischer en Danny Hoesen tegen de Eindhovenaren uitblonken en dat grootste nog aanwezige afzeikproject Eriksen een fantastische pot speelde, biedt ook extra hoop voor vanavond. Tegen Madrid zal het echt niet zoals tegen PEC Zwolle en VVV gebeuren dat ze niet vooruit te branden zijn. Nu moeten die jonge gasten het laten zien. Zoals als twee keer tegen Manchester City en in mindere mate zoals in en tegen Dortmund. Vanaf 20.45 moet het gebeuren.

Dat Real al geplaatst is zou moeten helpen. Wie weet winnen ‘we’ eens een keer in die drie jaar dat we tot elkaar veroordeeld zijn. ‘Zesmaal is scheepsrecht’ las ik op Twitter. Wie weet. Dit team is tot veel in staat. Laten we hopen dat het vanavond ten goede uitpakt. Kom op Ajax!

Tot slot een echt Ajaxliedje dat gedurende deze dagen vaak een aangepaste tekst krijgt. Wij weten natuurlijk wel beter. (Ik stel voor dat je Frank de Boer als uitgangspunt neemt.)

Lees ook:Frank de Boer is zo lekker Frank de Boer
Lees ook:Ajax is na de overwinning op Roda zo goed als kampioen
Lees ook:Hoe gaat Ajax de Kerst in?
Lees ook:Eigenlijk kun je niets anders dan medelijden hebben met FC Barcelona
Lees ook:Ajax speelt vanavond in Bernabéu volgens eigen filosofie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Heerlijk avondje gaat komen voor Ajax, in de woonplaats van de sint

 1. Anton Veghel

  Wat voor kapsones hebben ze weer in A,dam.je vligt er er uit!dat is mijn menig.Zijnwij zo dom!zij van Gaal altijd,of jullie.groeten

    /   Reply  / 
 2. Anton Veghel

  Wat voor kapsones hebben jullie daar in A,dam.Je vligt er uit van avond tegen mij faforieten Real-Madrid.je weet toch wat L.van.Gaalaltijd zij zijn wij echt nu zo dom!je je goed over nadenken.Groetjes.Anton

    /   Reply  / 
 3. Ties

  @anton Veghel ik zou eerst maar eerst goed nederlands leren voordat je reaageert.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>