Dat ontzag van de Zwolle-coach voor Ajax wil ik meer zien

Voor PEC Zwolle – Ajax zag ik een interview met Zwolle coach Art Langeler op Eredivisie Live. Ik wist direct dat Ajax die middag makkelijk zou gaan winnen. Alles aan hem straalde ontzag uit. Ik vermoedde dat hij dit seizoen nog geen seconde naar “de godenzonen” had gekeken en ook niet op de hoogte was van de stand op de ranglijst. Waarschijnlijk hoorde hij de naam Frank de Boer en dacht hij op een of andere manier uit een tijdcapsule te zijn gestapt en dat ze tegen Jari litmanen zouden spelen.

Hij zei nog wel iets van dat Zwolle het eigen spelletje wilde spelen, maar ik heb Bill Clinton geloofwaardiger over sigaren horen praten. Voor de wedstrijd stond Ajax al met 2-0 voor. Dat was duidelijk.

Toen volgde dus die wedstrijd waarbij de Zwollenaren er pas na tachtig minuten achter kwamen dat ze maar tegen de jongetjes van Ajax speelden. Het bleek pas na vieren, bij een 0-4 achterstand, 2012. Veertigers Frank de Boer en Dennis Bergkamp zaten plots gewoon in pak op de bank. Naast oud Zwolle-coach Hennie Spijkerman nog wel. Het werd nog 2-4. Te laat.

In interviews achteraf doet die Langeler net of zijn spelers niet naar zijn opdrachten hadden geluisterd. “We leken wel de brave Zwolse boerenjongetjes tegen de godenzonen van Ajax”, zegt hij in diverse kranten vandaag. Ja, vind je het gek? Jouw ontzag voor de Champions League-winnaar van 1995 kon niet anders dan op je team overslaan. Niemand zag meer dat het gewoon een tegenstander was die vijfde stond en de week ervoor met 0-2 in eigen huis van Vitesse had verloren.

Het lijkt me mooi als Art Langeler veel andere eredivisie-coaches in zijn kennissenkring heeft. Ik kan me namelijk niet anders voorstellen dan dat hij op verjaardagen alleen maar over godenzonen praat. Verspreid het woord Art. Dat kunnen we in Amsterdam tegenwoordig namelijk maar al te goed gebruiken.

Lees ook:Dennis Bergkamp als standbeeld vereeuwigd bij Arsenal
Lees ook:Frank de Boer is zo lekker Frank de Boer
Lees ook:Ajax is na de overwinning op Roda zo goed als kampioen
Lees ook:Mitchell Dijks maakt dit Ajax
Lees ook:Als Ajax van Willem II wint, verslaat het PSV op meerdere fronten

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Dat ontzag van de Zwolle-coach voor Ajax wil ik meer zien

 1. pec-zwolle

  wat een geluk dat arrogantie niet strafbaar is…hahaha
  tja, in een arena horen gladiatoren, tegen woordig zijn daar alleen maar arrogante gladiolen.

  en wij kunnen het weten, want de wijzen komen niet uit het westen.

  forza Zwolle

    /   Reply  / 
  1. Nicky Samsom Auteur

   Arrogantie niet strafbaar? Zondag bleek maar weer dat het juist enorm loont. Wat jammer is voor jullie. Het is tof dat PEC Zwolle weer in de Eredivisie speelt. Maar ik gun jullie oprecht ook wat branie, want met de instelling van zondag gaat het volgens mij heel moeilijk worden. Misschien dat die laatste tien minuten wat hoop geven.

     /   Reply  / 
 2. Jacques

  Er moeten in Amsterdam ook weer een aantal mensen naar school, er staat “We LEKEN wel de brave Zwolse boerenjongetjes tegen de godenzonen van Ajax”, men begrijpt dan maar de helft, er stonden geen godenzonen en ook geen boerenjongetjes in het veld, dit is slechts een vergelijking die werd gemaakt vanwege de onnodige verhoudingen in het veld!

    /   Reply  / 
 3. pec-zwolle

  @nicky samsom.
  de instelling van onlangs , is werkelijk om je voor te schamen.
  maar plots zagen ze het licht , en bleek er vertrouwen te zijn.
  dit vertrouwen zag je terug in twee doelpunten.
  hier zou ik als ajax-supporter ongerust van worden.
  ajax is voor ons vele maten te groot , maar een gelijke zal niet spelen zoals wij hebben gedaan.
  dan krijg je het nog knap lastig dit seizoen.
  evengoed , succes verder met je club.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>