Hopelijk weet Edgar Davids het onderwerp racisme in Nederland onder het tapijt vandaan te krijgen

We hebben in dit land een behoorlijk probleem met racisme. Het zwaar beladen thema wordt hier het liefst uit de weg gegaan, zodat er vast mensen zullen zijn die denken dat het hier helemaal niet bestaat. Niets is minder waar. Onderhuids woekert het maar voort. Ik heb er al veel over geschreven. Maar wie ben ik? Gelukkig zijn er nu twee grootheden uit het Nederlandse voetbal die het onder het voetlicht brengen. Edgar Davids uit in Engeland nu namelijk zijn frustraties over het gemak waarmee Johan Cruijffs racistische uitlatingen van vorig jaar, typisch Nederlands, onder het tapijt werden geschoven.

Het zou mooi zijn als men door dit incident eens serieus over het thema na gaat denken. Dat hier serieus een debat over wordt gevoerd. En dat het niet voor de zoveelste keer simpelweg als gezeur van tafel wordt geveegd. Uit het Cruijff-kamp komen nu helaas weer veel tegenargumenten die samen te vatten zijn als: zo had hij het niet bedoeld. Maar tegen beter weten in hoop ik dat het probleem eens recht in de ogen gekeken wordt.

Hier een eerder blog over de verschillen tussen Engeland en Nederland mbt racisme

Prachtige brief aan Ryan Babel/Rodzooiblog, waarin het thema glashelder (on-Nederlands) wordt behandeld

Lees ook:Michelle Obama zou ons mooi met de neus op de feiten kunnen drukken
Lees ook:Overdrijven Engelsen racisme, of verzwijgen Nederlanders het juist teveel?
Lees ook:Gay Parade blijft van groot belang
Lees ook:Thema-avonden rond jubileum begraafplaats ‘Buitenveldert’
Lees ook:TEDx-praatje dat ons langs Zwarte Piet kan helpen, aankomende Sinterklaasperiode

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>