Frank de Boers opmerking over homo’s zet in ieder geval tot nadenken

Frank de Boer zegt iets erg onhandigs over homo’s en van alle kanten vallen mensen over hem heen. Arme man. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de discussie rond homofobie in het voetbal een belangrijke.  Maar juist omdat ik Frank de Boer een warm hart toedraag, ben ik over zijn rare uitlatingen na gaan denken.

Ik kan me voorstellen dat als je zo vaak voor een camera, geluidsman en reporter hebt gestaan, dat er een automatische piloot insluipt. Bij voetbalzaken handig. Niemand is daar meer in thuis dan de Ajaxtrainer. Een BNN-mannetje dat losjes over een maatschappelijk lastige issues begint, is echter een gevaar. De automatische piloot kan er voor gezorgd hebben dat het gene wat in hem opkwam gezegd werd. Terwijl hij beter iets langer na had kunnen denken.

Natuurlijk zei de trainer wat hij dacht, dat doet hij zo vaak, dat maakt hem ook sympathiek. Hij is in de voetbalwereld vast ook niet de enige die homo’s a-sportief en motorisch beperkt vindt. En dat hij achteraf zegt dat het uit de context is gehaald is ook begrijpelijk. Hij is er zelf ook van overtuigd dat hij niets tegen homo’s heeft. Daar ben ik dan weer van overtuigd. Het is een vorm van politieke correctheid die veel in de samenleving voorkomt. Een overtuiging hebben, maar het eigenlijk toch niet vinden. Simpelweg omdat er nooit echt over is nagedacht. Een taboe-onderwerp dus. En dat is homoseksualiteit in de voetbalwereld.

- Ik heb niks tegen homo’s hoor – roepen en denken, en er vervolgens niet langer bij stilstaan. Dat kan gevaarlijk zijn. Je gaat elkaar er in ieder geval niet beter van begrijpen.
Zo kunnen scheidsrechters en supporters van de tegenstander, vanaf de tribune, homo’s worden. Zonder te beseffen wat er daadwerkelijk geroepen wordt. Dat voelt dan onschuldig, maar dat betekent niet dat dat het ook is.

Toch heb ik zo’n vermoeden dat de uitspraak van De Boer goed uit zou kunnen pakken. De zere plek is even goed naar boven gekomen. Het is duidelijk tijd voor wat introspectie in de voetbalwereld. Ze moeten nu wel met de billen bloot.

Volg Amsterdam.blog.nl via Facebookpagina

Lees ook:Ja, er is een taboe te doorbreken over homo’s in het voetbal
Lees ook:Mister Gay vindt homo’s te vrouwelijk
Lees ook:Schiphol wil CO2 bestrijden
Lees ook:Stad waar alles kan
Lees ook:Frank de Boer is zo lekker Frank de Boer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frank de Boers opmerking over homo’s zet in ieder geval tot nadenken

  1. Ajax

    Scherpe conclusie:P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>