Johan Cruijff-schaal niet meer dan een generale repetitie

Morgen begint het nieuwe voetbalseizoen eindelijk weer. Net zoals het eindigde: met Ajax – FC Twente. De naam van het affiche is ook gelijk de enige overeenkomst tussen de Johan Cruijff-schaal en de afsluitende competitiethriller van 15 mei.

De editie van vorig jaar zit ergens ver in mijn geheugen, terwijl ik er gewoon bij was. O ja, Gregory van Der Wiel en Maarten Stekelenburg waren net terug van de WK-finale en blunderden enorm. Terug bij de ploeg die er écht toe doet en dan gelijk de tegenstander een doelpunt bezorgen. Ach, het was maar de Johan Cruiff-schaal. Ook tegen FC Twente overigens, de toenmalige landskampioen.

Wel benieuwd hoe Theo Janssen het gaat doen, hij zal tegen zijn oude ploeg hopelijk het een en ander laten zien. Een prijsje om te beginnen zou leuk zijn, maar eerlijk gezegd kijk ik nog meer uit naar het afscheid van Edwin van der Sar komende woensdag. Vooral naar de eenmalige terugkeer van Jari Litmanen in het Ajaxtenue.
En dan gaat volgend weekend het echte werk weer beginnen. Via Doetinchem op naar die drie en ééntiende ster!

Lees ook:Halverwege twee voetbalseizoenen
Lees ook:Johan Cruijff kan toch gewoon zijn excuses aanbieden voor die racistische opmerking?
Lees ook:Ajax – FC Twente voert Amsterdam weer naar 15 mei
Lees ook:Nieuwe metrostellen zullen snel wennen
Lees ook:Ajax wint eindelijk weer en met overtuiging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>