Ajax misschien weer in Olympisch Stadion

Op AjaxLife.nl lees ik dat Ajax plannen heeft om in juli twee oefenwedstrijden te spelen in het Olympisch Stadion. Een bericht waar mijn wit-rood-witte hart nog sneller van gaat kloppen, zover dat mogelijk is na 15 mei. Het Olympisch Stadion is voor mij onlosmakelijk verbonden met de mooiste wedstrijd die ik Ajax ooit onder mijn neus zag spelen. De 5-2 Tegen Bayern Munchen in de halve finale van de Champions League in de legendarische jaargang ’94-’95. Nog altijd als ik langs het Stadionplein kom, en dat is best vaak, hoor ik van binnenuit: Lit-maaa-nen woo-hoo.
Het was ook de eerste wedstrijd met André Rieu in de rust, het stond toen al 3-1. De traditie met de zee van vlaggetjes, voor elke Europese thuiswedstrijd, is dus toen geboren. 

Er is een grote kans dat Independiente uit Argentinië een van de tegenstanders wordt. Inderdaad, de club waar Ajax in ’72 de eerste wereldbeker van won. Wat een schitterende manier om, in het historische voetbaljaar 2011, de voorbereiding van het nieuwe seizoen vorm te geven.

Lees ook:Ajax zou meer bekerwedstrijden in Olympisch moeten spelen
Lees ook:EK-atletiek doet Olympisch Stadion schitteren
Lees ook:Dennis Bergkamp in het Olympisch stadion
Lees ook:Stoeltje 63: 32
Lees ook:Toch geen oefenwedstrijden in het Olympisch Stadion voor Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>