Hoge zorgkosten voor Amsterdammer

amsterdam

Amsterdam is volgens velen de mooiste stad ter de wereld. Een klein beetje chauvinisme is ons niet vreemd. De Amsterdammer is vooral trots op de gezelligheid, open cultuur en diversiteit van de stad.

In Amsterdam is altijd iets te doen en er zijn vele bruisende uitgaansgelegenheden, boeiende musea, mooie stadsparken en excentrieke mensen te vinden. Ook de toerist kent de weg naar onze hoofdstad. Amsterdam is één van de drukst bezochte steden in Europa. Jaarlijks komen een miljoen mensen van de grachten en de typische Amsterdamse sfeer genieten.

Voor het wonen in Amsterdam betaal je dan ook een flinke prijs. De huizenprijzen stijgen de pan uit en probeer als student maar eens een betaalbare kamer te vinden. Een kopje koffie of een biertje is in onze hoofdstad vaak een stuk duurder dan elders, om over de parkeerkosten nog maar te zwijgen.

Ook heeft de Amsterdammer landelijk gezien hoge zorgkosten. Amsterdam heeft, samen met Rotterdam en Den Haag, gemiddeld per inwoner de hoogste zorgkosten van Nederland. Nederlanders betalen gemiddeld 1975 euro per jaar aan zorgkosten, terwijl Amsterdammers gemiddeld 2017 euro per jaar uit aan zorg uitgeven.

Daarom is het als Amsterdammer verstandig om te kijken of je ergens anders op kan besparen. Kijk of je kan besparen op je zorgverzekering op Topzorgverzekeringvergelijken.nl en stap over naar een andere zorgverzekeraar. In november maken zorgverzekeraars de zorgpremies voor 2014 bekend en als je vóór 1 januari overstapt, regelt je oude zorgverzekeraar meestal de overstap. Het leven in Amsterdam is immers al duur genoeg!

Foto: Moyan Brenn

Geen reacties // Reageer